Välkommen till Delilådan webbshop
Gourmetlyx & Delikatesser
Genom ditt köp stödjer du svenskt föreningsliv. Välj mellan smakrika och högkvalitativa delikatesser från Europas bästa leverantörer från Italien, Spanien, Portugal och Irland
Olivolja och Balsamvinäger
Mas Tarrés är en spansk olivolja tillverkas av de ekologiskt odlade Arbequina-oliverna som odlas på terrasser i bergen under värmande sol och skogens luft. Här producerar vi vår Mas Tarrés BIO. Denna extra virgin olivolja uppfyller de biologiska jordbruksstandarderna med en strikt krävande kvalitetskontroll, lika mycket i odlingen av olivträd, som i utvinnings- och tappningsprocesserna. Olivoljan har en fin gräsig och mild ton och smak. Balsamvinägern skapas av druvan Trebbiano, typisk från Modena, tillverkas balsamvinägern på vår vingård i hjärtat av Emilia Rogmagna provinsen. Därefter lagras den långsamt i minst sju år på ekfat. Den får intensiva Bordeaux-toner och har en fin sötsyrlig smak. Olivoljan vann guldmedalj 2020 på "International Extra Virgin Olive Oil Competition".
Innehåll
2*250 ml. Mas Tarrés ekologiska olivolja och balsamvinäger förpackade i en presentförpackning i trä.
400kr
INGREDIENSER
Mas Tarrés Siurana PDO: Extra Virgin olivolja från Arbequinaoliver (100 %)
Mas Tarrés Balsamvinäger Modena: Vindruvejuice och vinvinäger från Trebbianodruvan (100 %).
FÖRVARING OCH HÅLLBARHET
Torrt i rumstemperatur. Hållbarhet: Olivoljan 1,5 -2 år, vinägern 6 år.
ALLERGENER
- Obs! Informationen på förpackningen är alltid den som gäller.
NÄRINGSVÄRDE
PER 100 GRAM
Mas Tarrés Balsamvinäger Modena: Energi: 1211kJ/ 285 kcal, fett: 0 g, varav mättat fett 0 g, enkelomättat fett 0 g, fleromättat fett 0 g, kolhydrater: 69 g, varav sockerarter: 58 g. Protein: 0,5 g, salt: 0,11 g.
Mas Tarrés Siurana PDO: Energi: 3700 kJ/ 900 kcal, fett: 100 g, varav mättat fett 19 g, enkelomättat fett 68 g, fleromättat fett 13 g, kolhydrater: 0 g, varav sockerarter: 0 g. Protein: 0 g, salt: 9,14 g. Fettsyrehalt 0,2.
URSPRUNG
Spanien, Italien